Viljaton (kinkku)pizza (pellillinen eli 2-6 annosta)
Pohja:
1 prk Creme Fraichea (150-200g)
2 munaa
100g juustoraastetta
1 tl leivinjauhetta
3 tl psylliumia
Täyte:
1 iso / 2 pientä prk tomaattipyrettä (140 g)
1 pss kinkkusuikaleita (250 g)
1 prk säilykeherkkusieniä (115 g)
kourallinen pilkottua kevätsipulia (25 g)
hyppysellinen pilkottuja oliiveja (20 g)
kourallinen Aura-murua (30 g)
1 pss juustoraastetta (150 g)
oreganoa
1. Sekoita täytteen aineet keskenään.
2. Levitä täyte pellille leivinpaperille, paista 200 asteessa kullanruskeaksi.
3. Levitä täytteet esipaistetun pohjan päälle.
Ravintosisältö:
Pohja: (ei vielä laskettu)
Täyte: (ei vielä laskettu)
Aloitin taittelemalla leivinpaperin pellille siten, että se peitti koko pellin mutta ei muodostanut ryppyjä kulmiin. Samalla laitoin uunin lämpenemään. Sitten sekoitin kaikki pohjan aineet keskenään ja levitin seoksen pellille reunoja myöden lusikalla. Itse käytin 150 g Creme Fraichea (koska Valion purkki on sen kokoinen) ja taikina riitti juuri ja juuri tarkasti levittäen yhteen pellilliseen. Isommalla 200 g purkillisella operaatio olisi voinut olla helpompi.
Kun taikina oli levitelty, paistoin sen uunissa kullanruskeaksi. Aikaa en tullut katsoneeksi, sillä se ei ole mitenkään tarkka tässä ohjeessa, mutta odotellessa ehti hyvin pilkkoa täyteaineet.
Kun pohja oli esipaistunut, levitin sen päälle tomaattipyreen tasaisesti reunoille asti ja pyreen päälle ripottelin muut täyteaineet tasaisesti. Ei kannata yrittää tunkea liikaa täytteitä, sillä pohja ei ime itseensä kosteutta samalla tavalla kuin normaali pizzapohja vaan pizzasta tulee helposti vetinen liian paksulla täytekerroksella. Päälimmäiseksi ripottelin pussillisen pizzajuustoraastetta ja ripottelin pinnalle reilusti oreganoa. Oreganon voi myös laittaa vasta kypsän pizzan päälle, mutta omasta mielestäni paras tulos tulee kun oregano muhii uunissa muiden täytteiden mukana.
Paistoin pizzaa vielä n. 10 minuuttia eli sen aikaa että täytteet lämpenivät ja juusto suli. Valmiin pizzan leikkasin veitsellä ja nostin palat lautaselle lastan avulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti