torstai 12. kesäkuuta 2014

Viljaton (kinkku)pizza

Vähähiilihydraattisia pizzapohjaohjeita on paljon erilaisia. Tämä pizzapohja on paitsi vähähiilihydraattinen myös täysin viljaton. Pohja on myös aika tukeva, pizzanpalasten syöminen käsin ei onnistu (toisin kuin "oikealla" pizzapohjalla) mutta haarukan ja veitsen avulla leikatut suupalat sentään kestävät kasassa (osassa vh-pohjista ei sekään onnistu). Lisäksi kovin erikoisia aineita ei tähän pohjaan tarvita. Siksipä tämä on yksi suosikkejani vähähiilihydraattisista pizzapohjista. Alunperin ohje on bongattu karppaus.infosta. Täytteet toki jokainen laittaa pizzaansa mieltymyksensä mukaan, esimerkkinä kuitenkin tällä kertaa kinkkupizza, johon myös upotettu kasviksia mukaan.

Viljaton (kinkku)pizza (pellillinen eli 2-6 annosta)



Pohja:
1 prk Creme Fraichea (150-200g)
2 munaa
100g juustoraastetta
1 tl leivinjauhetta
3 tl psylliumia

Täyte:
1 iso / 2 pientä prk tomaattipyrettä (140 g)
1 pss kinkkusuikaleita (250 g)
1 prk säilykeherkkusieniä (115 g)
kourallinen pilkottua kevätsipulia (25 g)
hyppysellinen pilkottuja oliiveja (20 g)
kourallinen Aura-murua (30 g)
1 pss juustoraastetta (150 g)
oreganoa

1. Sekoita täytteen aineet keskenään.
2. Levitä täyte pellille leivinpaperille, paista 200 asteessa kullanruskeaksi.
3. Levitä täytteet esipaistetun pohjan päälle.
4. Paista vielä n. 10 min. tai kunnes juusto on sulanut.

Ravintosisältö:
Pohja: (ei vielä laskettu)
Täyte: (ei vielä laskettu)

Aloitin taittelemalla leivinpaperin pellille siten, että se peitti koko pellin mutta ei muodostanut ryppyjä kulmiin. Samalla laitoin uunin lämpenemään. Sitten sekoitin kaikki pohjan aineet keskenään ja levitin seoksen pellille reunoja myöden lusikalla. Itse käytin 150 g Creme Fraichea (koska Valion purkki on sen kokoinen) ja taikina riitti juuri ja juuri tarkasti levittäen yhteen pellilliseen. Isommalla 200 g purkillisella operaatio olisi voinut olla helpompi.

Kun taikina oli levitelty, paistoin sen uunissa kullanruskeaksi. Aikaa en tullut katsoneeksi, sillä se ei ole mitenkään tarkka tässä ohjeessa, mutta odotellessa ehti hyvin pilkkoa täyteaineet.

Kun pohja oli esipaistunut, levitin sen päälle tomaattipyreen tasaisesti reunoille asti ja pyreen päälle ripottelin muut täyteaineet tasaisesti. Ei kannata yrittää tunkea liikaa täytteitä, sillä pohja ei ime itseensä kosteutta samalla tavalla kuin normaali pizzapohja vaan pizzasta tulee helposti vetinen liian paksulla täytekerroksella. Päälimmäiseksi ripottelin pussillisen pizzajuustoraastetta ja ripottelin pinnalle reilusti oreganoa. Oreganon voi myös laittaa vasta kypsän pizzan päälle, mutta omasta mielestäni paras tulos tulee kun oregano muhii uunissa muiden täytteiden mukana.

Paistoin pizzaa vielä n. 10 minuuttia eli sen aikaa että täytteet lämpenivät ja juusto suli. Valmiin pizzan leikkasin veitsellä ja nostin palat lautaselle lastan avulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti