tiistai 22. heinäkuuta 2014

Porkkana-kanttarellikeitto

On tullut vähän huonosti päivityksiä, kun kesällä on niin kiirus reissata ympäriinsä. Ruokaa on sentään välillä tullut laitettua, joten yritetäänpä laittaa tänne muutamia tekeleitä aina kun on kotosalla ja on vähän vapaata aikaa.

Tämä on aika kevyt kantterellikeitto, jonka alkuperäinen ohje löytyi rojekti-vihkosista. Muokkasin toki jälleen ohjetta omaan makuun. Säväystä "normaaliin" sienikeiton ohjeeseen tuo porkkana ja valkoviini. Valkoviiniä ei alkuperäisessä reseptissä ollut, mutta laitoin sitä omaan versiooni, sillä sain kaveriltani kokonaisen lärvilaukun vanhentunutta viiniä. Vähän vanhentunut viini, jota ei kuitenkaan oikein viitsi enää juoda toimii ihan hyvin ruuanlaitossa sellaisissa ohjeissa, joissa viini keitetään. Liika hapottuminen ja etikoituminen, joka tekee viinistä juotavaksi kelpaamatonta, ei ruuanlaitossa nimittäin haittaa, viini vain muistuttaa vähän enemmän viinietikkaa. Laatua täytyy toki tarkkailla aistinvaraisesti (kuten aina kun käyttää parasta ennen -päiväyksen ohittaneita tuotteita) jottei ruokaa pilaa oikeasti pilaantuneella tavaralla.

Porkkana-kantterellikeitto (2-4 annosta)



n. 1 l kanttarelleja (n. 400 g)
1 sipuli (70 g)
2 porkkanaa (130 g)
1 rkl voita (10 g)
2-4 dl valkoviiniä
5-7 dl vettä
200 g sulatejuustoa
1 rkl kasvis- tai lihafondia
suolaa, mustapippuria, timjamia, kirveliä

1. Pilko sienet ja hienonna sipuli ja porkkana.
2. Kiehauta sienet ja sipuli rasvassa kattilassa kunnes neste on haihtunut.
3. Lisää porkkanat ja anna hautua muutama minuutti kannen alla välillä käännellen.
4. Lisää viini ja kiehauta.
5. Lisää vesi ja mausteet. Anna kiehua n. 10 min. kannen alla kunnes porkkanat ovat kypsät.
6. Lisää sulatejuusto nokareina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti