perjantai 12. syyskuuta 2014

Jauhelihacurry

Nappasin päivän reseptin jälleen rojekti-vihkosista. Resepti valikoitui ihan vain sillä perusteella, että jauhelihaa en ole kokannut hetkeen ja minulla oli puolikas purkki paseerattua tomaattia, joka piti käyttää pois. Epäilykseni olivat aika suuret, sillä ohje ei vaikuttanut mitenkään erikoiselta. Lopputulos oli kuitenkin hyvää, eihän tuota nyt oikeaan intialaiseen curryyn voi verrata mutta ihan kelpaavaa ruokaa tästä tuli. Ja kovin yllättäen reseptiä on taas muokkailtu omaan tarpeeseen paremmin sopivaksi.

Jauhelihacurry (4 annosta)



400 g jauhelihaa
2 sipulia (200 g)
1-2 porkkanaa (100 g)
1 paprika (100 g)
1/2 prk paseerattua tomaattia (n. 250 g)
1-2 rkl soijakastiketta
1-2 rkl punaista currytahnaa
suolaa, mustapippuria, chilijauhetta
sitruunamehua
voita

1. Kuullota silputut sipulit voissa pannulla, lisää jauheliha ja ruskista.
2. Lisää pilkotut porkkanat, paseerattu tomaatti ja mausteet.
3. Hauduta miedolla lämmöllä 10-60 min.
4. Lisää pilkotut paprikat ja hauduta vielä n. 10 min.


Alkuperäisessä reseptissä oli paseeratun tomaatin sijaan tomaattimurskaa ja vähän vähemmän mausteita. Mausteita saa kuitenkin laittaa reilumminkin, jos tykkää tulisesta tai mausteisesta ruuasta sillä nämäkään määrät eivät vielä ole paljon. Alkuperäinen ohje oli myös nopeampi valmistaa, mutta lisäsin haudutusaikaa sillä tällaiselle ruualle haudutus tekee hyvää.

Tarjosin jauhelihacurryn kukkakaaliriisin ja kurkkuraitan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti