sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Kokonaisina paahdetut maa-artisokat

Kaupasta löytyy syksyllä vaikka millaisia kasviksia. Maa-artisokkaa en ole koskaan aiemmin kokannut, mutta kun kerran sitä hevi-osastolta löytyi, pitihän sitäkin koettaa. Vasta kun olin maa-artisokat ostanut ryhdyin miettimään mitä niistä tekisi. Reseptejä netissä selaillessa huomio kiinnittyi kokonaisina uunissa paahdettaviin maa-artisokkiin (yllättäen laiskaa viehättää se, ettei aikaa tarvitse käyttää kuorimiseen). Testasin reseptiä kahdesti, toisella kertaa ylitin paistoajan reilusti netissä annetusta. Kahden hengen raatimme mukaan reilusti ylikypsät ja ihan pehmeät maa-artisokat olivat parempia kuin "al dente" paahdetut. Kukin voi kuitenkin testata itse kumpi kypsyys omaa makuaan paremmin viehättää.

Kokonaisina paahdetut maa-artisokat (3-4 annosta)



n. 600 g maa-artisokkaa
suolaa
öljyä

1. Pese maa-artisokat huolella ja poista mahdolliset huonot osat.
2. Levitä maa-artisokat uunivuokaan, kaada päälle hieman öljyä ja mausta suolalla.
3. Paahda maa-artisokkia uunissa (esim. 200 astetta n. 30-60 min. koosta ja halutusta kypsyydestä riippuen).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti