perjantai 5. joulukuuta 2014

Lanttulaatikko (5)

Lanttulaatikko on yksi lempiruuistani jouluna. Tykkään siitä niin paljon, että teen sitä usemman kerran talven aikana. Karpin lanttulaatikosta jätetään pois korppujauhot ja siirappi, lisäksi itse tykkään myös laittaa sekaan kunnolla voita. Oikeastaan tällainen lanttulaatikko on vain vähän tuunattu versio lanttumuusista. Lanttulaatikon voi hyvin tehdä valmiiksi ajoissa ennen joulua pakkaseen ja lämmittää ruokapöytään.

Lanttulaatikko (6-8 annosta)



n. 1 kg lanttua (tai valmista lanttusosetta)
1-1,5 dl kermaa
2-3 munaa
voita
suolaa, muskottia

1. Kuori ja pilko lantut, keitä ne kypsiksi suolavedessä (n. 15-20 min.) ja soseuta.
2. Lisää kerma ja mausta, lisää munat (ja pala voita).
3. Kaada seos voideltuun n. 2 l uunivuokaan, kuvioi pinta ja vuole pinnalle muutamia voinokareita.
4. Paista 175 asteessa n. 1-1,5 tuntia (jos käytät raakaa lanttusosetta, lisää paistoaikaa reilusti).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti