lauantai 7. helmikuuta 2015

Viherpippurinen vuoka

Talvi on juuresaikaa, kun tuoreita kotimaisia kasviksia on vähänlaisesti tarjolla (ja nekin jotka on tarjolla, ovat mauttomia kasvihuonekurkkuja tms.). Olen yrittänyt tutustua myös vähän tuntemattomampiin juureksiin ja tässä reseptissä korvasin perunan keltajuurikkaalla. Keltajuurikas on nimensä mukaisesti punajuuren keltainen sukulainen ja se sopi oikein hyvin tähän ohjeeseen. Keltajuurikasta löysin Sellon Citymarketista, samoin kuin kotimaisia omenia. Ei niitä siellä aina ole saatavilla, mutta nyt kun oli, tein heti sellaisen reseptin, jossa on omenaakin. Samalla reissulla löysin myös juuripersiljaa, joten sekin pääsi mukaan vuokaan, sillä tähän vuokaan voi käyttää ihan mitä vaan kasviksia, joita sattuu sopivasti löytymään.

Viherpippurinen vuoka (5-8 annosta)



3-4 keltajuurikasta (n. 400 g)
1 juuripersilja (n. 150 g)
2 porkkanaa (n. 150 g)
1/2 fenkoli (n. 100 g)
3 omenaa (n. 300 g)
1 sipuli (n. 100 g)                    tai mitä tahansa sopivia kasviksia yht. n. 1,2 kg
3 tl viherpippuria
3 dl kasvislientä
150 g juustoraastetta
voita tai öljyä

1. Kuori ja viipaloi kasvikset ja kerrostele ne voideltuun vuokaan, ripottele väleihin puolet pippurista ja juustosta.
2. Lisää liemi ja ripottele pinnalle loput juustot ja pippurit, paista 200 asteessa n. tunti.

Vuoka tarjoiltiin lammaspyöryköiden kanssa

Keltajuurikas käsittelyssä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti