torstai 16. huhtikuuta 2015

Vihannesraita

Tässäpä jälleen yksi resepti, jolla voi lisätä kasviksia ihan melkein huomaamatta ruokaan. Intialaistyyppisten ruokien lisukkeeksi sopii todella hyvin raita eli maustettu jugurttikastike. Tässä ohjeessa tähän mausteisuutta taittavaan ja viilentävään jugurttikastikkeeseen on lisätty kasviksia. Ohjeen alkuperästä ei ole taaskaan valitettavasti mitään hajua, se kun löytyi jälleen rojekti-vihkosista, joihin ei ole tullut kirjoitettua ylös tietoa siitä, mistä ohje on napattu.

Vihannesraita (4-8 annosta) **



1/2 kurkku (n. 200 g)
2 tomaattia (n. 150 g)
muutama kevätsipuli tai pala purjoa (n. 50 g)
2-4 valkosipulinkynttä
400 g turkkilaista jugurttia tms.
1 rkl sitruunamehua tai viinietikkaa
suolaa, pippuria
hienonnettua tuoretta tilliä
nippu retiisejä koristeeksi

1. Leikkaa kurkku kuutioiksi, ripottele kuutioille suolaa ja valuta siivilässä erottunut vesi pois.
2. Kuutioi tomaatti ja hienonna sipulit, valuta jugurtti esim. kahvinsuodatinpaperilla, jos se on kovin vetistä.
3. Mausta jugurtti sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla, lisää kasvikset ja runsaasti tilliä, sekoita.
4. Anna maustua kylmässä, koristele retiisinviipaleilla ja tillillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti