Vihannesraita (4-8 annosta) **
1/2 kurkku (n. 200 g)
2 tomaattia (n. 150 g)
muutama kevätsipuli tai pala purjoa (n. 50 g)
2-4 valkosipulinkynttä
400 g turkkilaista jugurttia tms.
1 rkl sitruunamehua tai viinietikkaa
suolaa, pippuria
hienonnettua tuoretta tilliä
nippu retiisejä koristeeksi
1. Leikkaa kurkku kuutioiksi, ripottele kuutioille suolaa ja valuta siivilässä erottunut vesi pois.
2. Kuutioi tomaatti ja hienonna sipulit, valuta jugurtti esim. kahvinsuodatinpaperilla, jos se on kovin vetistä.
3. Mausta jugurtti sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla, lisää kasvikset ja runsaasti tilliä, sekoita.
4. Anna maustua kylmässä, koristele retiisinviipaleilla ja tillillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti