tiistai 26. toukokuuta 2015

Helppo gratiini

Huomaa taas, että on tullut kesäiset ilmat, kun ei millään saisi istuttua koneen ääressä kirjoittamassa plokia. Yritetääns kuitenkin saada tänne edes jotain viimeaikojen ruokia lisäiltyä. Tässä helppo gratiini, alunperin ohje oli parsakaalille, itse testasin kukkakaalilla mutta tähän voi laittaa oikeastaan melkein mitä tahansa kasviksia mitä sattuu olemaan.

Helppo gratiini (3-4 annosta) ***



300-400 g parsakaalia, kukkakaalia tms. sopivaa kasvista
1 tlk ranskankermaa
150 g juustoa
suolaa, pippuria
öljyä tai voita

1. Keitä tai höyrytä kasvikset lähes kypsiksi (parsa- tai kukkakaalille n. 10 min.).
2. Kaada kasvikset voideltuun uunivuokaan, lusikoi maustettu ranskankerma päälle ja viipaloi juusto pinnalle.
3. Paista 250 asteessa n. 10-15 min. kunnes pinta on saanut väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti