torstai 23. heinäkuuta 2015

Raputäyte

Nopea ja helppo rapukastike kasvisruuan proteiinilisäksi tai esimerkiksi lettujen täytteeksi. Maku oli aika intensiivinen, joten kannattaa tarjota jokun aika miedon ja neutraalin makuisen lisukkeen kanssa. Annosmäärä riippuu käyttötarkoituksesta, kasvisruuan proteiinilisänä meni kahdelle mutta lettutäytteenä tms. riittäisi varmaan neljällekin.

Raputäyte (2-4 annosta) **



200 g keitettyjä ja puhdistettuja ravunpyrstöjä tai katkarapuja
2 salottisipulia
tilkka konjakkia tai brandya
30 g voita
1/2 dl tomaattimurskaa tai -pyrettä
cayennepippuria
suolaa
(tilkka vettä tai rapujen lientä)

1. Kuullota hienonnettu sipuli voissa.
2. Lisää loput aineet ja kypsennä nopeasti pienellä lämmöllä, lisää nestettä tarvittaessa.



Tarjosin raputäytettä kukkakaali-perunacurryn kanssa, mutta yhdistelmä ei ollut oikein toimiva... maistuivat paremmilta yksittäin. Täytyy joskus kokeilla jotain muuta lisuketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti