keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Auran päärynäbroileri

Tässä erittäin yksinkertainen ja nopea resepti, jonka aineiden yhdistämistä ei vain kaikki aina tule ajatelleeksi. Minun päästäni ei resepti ole lähtenyt (johtuneeko siitä, että olen allerginen kypsentämättömälle päärynälle, joten sen käyttö ei tule kovin helposti mieleen) vaan mieheni keksi haluavansa päärynäbroileria. Hänen mielestään tämä on ihan perusresepti, jota varmaan jokainen äiti on tehnyt... No ei vaan minun mielestäni, mutta anoppini onkin ravintola-alalla. Aura nimessä viittaa Aura-juustoon, eikä Aura nimiseen tyttöön tai Aura-jokeen.

Auran päärynäbroileri (3-6 annosta)



600 g broilerin sisäfileitä
1 päärynä
100 g Aura-murua
0,5 dl kuohukermaa
1 rkl voita (10 g)
suolaa, pippuria, kirveliä

1. Ruskista broilerit voissa molemmin puolin, mausta suolalla ja pippurilla.
2. Lisää pannulle pilkottu päärynä, kypsennä hetki.
3. Lisää Aura-juusto, anna sulaa hetken.
4. Lisää kerma, anna kastikkeen tekeytyä hetken.


Aluksi paistoin broilerit, paketissa luki paisto-ohje (3-4 min. molemmin puolin) joten paistossa ei ollut mitään ihmeteltävää. Hieman lyhensin aikaa (eli paistoin n. 3 min. per puoli), sillä broilerit kypsyvät vielä kastikkeen tekeytyessä. Laitoin mausteet pintaan ja heitin pilkotut päärynät pannulle. Pienin niitä vielä pannulla, jotta ne varmasti kypsyvät, mutta tätä ei tarvitse tehdä jollei ole allerginen kypsentämättömälle päärynälle. Lisäsin Auran ja n. minuutin kuluttua kerman. Kastike sai hautua pienellä lämmöllä muutaman minuutin. Rakenteeseen on tarkoitus jäädä pureskeltavaa eli kastiketta ei tarvitse sekoitella tasaiseksi. Lopussa vielä varmistin että broileri on taatusti kypsää leikkaamalla yhden fileen puoliksi.

Tarjosin päärynäbroilerin punajuuripyreen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti