Lanttukeikaus (6-8 annosta) **
n. 1 kg lanttua
1 pkt (150-200 g) vuohenjuustoa
kourallinen emmental-raastetta
2 munaa
4 dl kermaa
suolaa, mustapippuria
1. Leikkaa kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat.
2. Kuori ja pilko lanttu ohuiksi lastuiksi, levitä vuokaan n. 1/3 lantuista, suolaa ja pippuroi.
3. Murustele lantuille 1/2 vuohenjuustosta, tee toiset kerrokset samoin ja päälimmäiseksi lanttukerros.
4. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää kerma ja mausta, kaada seos vuokaan, ripota pinnalle emmental.
5. Paista 200 asteessa alatasolla reilu 1 h, peitä ja anna jäähtyä n. 20 min. ennen kumoamista.
Tarjosin lanttukeikausta possukääröjen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti