torstai 19. maaliskuuta 2015

Valkosipuliset possukääröt

Viime aikoina lihan kulutus huushollissamme on vähentynyt selvästi. Olen suunnitellut ruokalistat etukäteen ja niissä on yleensä viideksi päiväksi kokkausta (koska aina pari päivää syödään joko vanhoja jämiä tai tulee syötyä ulkona). Näistä viidestä viikon kokkauspäivästä yksi on kasvisruokapäivä, yksi keittopäivä (ja keitto on useimmiten kasviskeitto), yksi "kala"päivä (siis äyriäisiä tai tonnikalaa allergian takia) ja liharuualle jää silloin vain pari päivää. Tällä viikolla lihapäivinä raaka-aineiksi valikoituivat nauta (lihacarpacciosalaatti) ja possu. Nämä kääröt vaativat taas vähän väkertelyä, mutta lopputulos oli oikein maukas. Tosin ehkä saman makuisen ruuan olisi voinut tehdä vähän vähemmällä vaivalla kun olisi vain tehnyt possupihvejä, jotka hauduttaa ensin hetken täyteseoksessa ja sitten kastikkeessa, koska ei tuosta käärömuodosta oikein iloa ollut, kun kaikki täytteet sulivat pois.

Valkosipuliset possukääröt (3-6 annosta) **



n. 600 g possun ulkofileetä, kinkkua tms. vähärasvaista osaa
6 valkosipulinkynttä
n. 6 cm pala purjoa
30 g voita
1 tl paprikajauhetta
suolaa, mustapippuria
2 tl sitruunamehua
voita tai öljyä
1 tlk (70 g) tomaattipyrettä
1 dl vettä tai lihalientä
1 1/2 dl valkoviiniä
1 tlk smetanaa (120-150 g)

1. Leikkaa possu ohuiksi pihveiksi (12 kpl), nuiji niitä hieman.
2. Pieni valkosipuli ja purjo, sekoita ne notkeaan voihin, lisää myös mausteet ja sitruunamehu.
3. Jaa voiseos lihaviipaleille, kääri lihat rullalle ja kiinnitä hammastikuilla.
4. Ruskista kääröt rasvassa joka sivulta, lisää tomaattipyree ja nesteet, anna hautua n. 1 h kannen alla.
5. Nostele kääröt erilleen ja poista niistä tikut, lisää kastikkeeseen smetana, tarkista maku ja kaada kastike kääröille.

Possukääröjen kanssa tarjosin lanttukeikausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti