torstai 7. toukokuuta 2015

Kurkku-katkarapukeitto

Nopea ja helppo katkarapukeitto, jonka erikoisuus on kurkkusose "liemenä". Karpimpaa saa kun vaihtaa perunat johonkin muuhun sopivaan juurekseen tai kasvikseen. Jos ei kanaliemi sovi omaan ruokavalioon, sen voi vaihtaa kalaliemeksi (meillä käytetään kanalientä, kun keittelen sitä itse, kalalientä ei taaskaan tule keiteltyä, kun kalaa ei allergian takia syödä).

Kurkku-katkarapukeitto (2-3 annosta) **



2-3 (n. 200 g) jauhoista perunaa tms.
1 (n. 100 g) sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
5 dl kana- tai kalalientä
(suolaa)
600 g tuoretta kurkkua
1 tl currya tai vastaavaa intialaista mausteseosta
1 rkl sitruunamehua
1 dl kermaa
300 g katkarapuja

1. Kuori ja pilko perunat ja sipulit, laita ne ja mausteet kiehuvaan liemeen ja keitä kypsäksi (n. 20 min.).
2. Halkaise ja paloittele kurkku, lisää liemeen ja soseuta.
3. Lisää kerma ja jäiset katkaravut, kuumenna hetki kunnes katkaravut ovat sulaneet, tarkista maku.

Tarjosin keiton seurana siitakebruschettoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti