torstai 7. toukokuuta 2015

Siitakebruschetat

Ruokaisat bruschetat sopivat hyvin alkuruuaksi, iltapalaksi tai vaikka lisukkeeksi keiton kanssa. Tällä kerta leipänä toimi Uotilan Kultakaura (lisäaineeton ja luontaisesti lähes gluteeniton kauraleipä) mutta autenttisempaa meininkiä hakevat voivat käyttää vehnäleipää ja karpimmat karppileipää, pääasia että sienimössöllä on jonkinlainen kuljetusalusta :) .

Siitakebruschetat (2-4 annosta) ***



1 rs (100 g) siitakkeita
nippu (n. 50 g) kevätsipulia
2-3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 pientä tomaattia (n. 150 g)
1/2 dl hienonnettua tilliä
1/2 rkl balsamicoa
suolaa, pippuria
1-2 rkl pinjansiemeniä
2-4 leipäpalaa (koosta riippuen)

1. Puhdista ja paloittele sienet, kuutioi tomaatit ja hienonna sipulit.
2. Kuullota sipulit öljyssä nopeasti, lisää sienet ja paista muutaman minuutti.
3. Lisää tomaatit ja tilli, mausta balsamicolla, suolalla ja pippurilla.
4. Jaa sieniseos paahdetuille leiville, ripota pinnalle (paahdettuja) pinjansiemeniä.

Tarjosin bruschettat kurkku-katkarapukeiton kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti