Itselleni oli ihan uusi idea tehdä raparperista bruschettalle päällystettä. Toisaalta, onhan sitä tullut vedettyä raparperihilloa paahtoleivän päällä, joten eihän tämä nyt hirveästi siitä eroa. Paitsi että tässä ei raparperihilloketta ole makeutettu vaan sen hapot iskevät makuhermoihin vapaasti. Siksi näissä bruschetoissa onkin vuohenjuustosta mietoa ja täyteläistä kermaista makua taittamaan hapokkuutta. Maitotuotteet ovat muutenkin raparperille mieluinen seuralainen, sillä raparperin oksaalihappo tykkää kalsiumista. Hapokkuutta jää silti sen verran jäljelle, että näitä leipiä ei kannata yhdistää mihinkään kovin hapokkaaseen ruokaan. Leipänä käytin jälleen
Uotilan KultaKauraa.
Bruschetta aostalaiseen tapaan (8 leipästä) ***
Bruschetta al formaggio e rabarbaro
250 g raparperia
1 sipuli
pala chiliä
(1 rkl sokeria)
oliiviöljyä
200 g vuohen- tai lampaanjuustoa
8 maalaisleipäviipaletta tms.
suolaa, mustapippuria
tuoretta basilikaa
1. Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä, lisää chili ja kuumenna kunnes tulisuus on tarttunut öljyyn.
2. Poista chili ja lisää raparperi, (sokeri) ja suolaa, hauduta sosemaiseksi.
3. Paahda leipä, mausta se öljyllä ja suolalla, peitä juustosiivuilla ja raparperisoseella, viimeistele pippurilla ja basilikalla.
Tarjosin bruschettat
sherryllä maustetun sienikeiton kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti