keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Sienikeitto sherryllä

Nopeatekoinen keitto, jossa pääosassa kevään herkut eli siitakkeet ja parsa.

Sienikeitto sherryllä (3-4 annosta) ***



1 rs (100 g) siitakesieniä
1 rs (150-200 g) ruskeita herkkusieniä
1 iso sipuli (n. 100 g)
2 rkl voita
n. 8 dl vettä
2 rkl kasvisfondia
2 rkl Thai Sweet Chili -kastiketta
n. 200 g tuoretta vihreää parsaa (250 g käsittelemättömänä)
1 dl sherryä
1 tlk (150 g) smetanaa
(suurustetta)
(suolaa, pippuria)
(tilliä)

1. Paloittele sienet ja viipaloi sipuli, kiehauta ne rasvassa kattilassa.
2. Lisää vesi, fondi ja chilikastike sekä 2-3 osaan pilkotut parsat, kiehuta n. 5-10 min. kunnes parsat ovat kypsät.
3. Lisää sherry ja smetana (sekä tilli), kuumenna ja tarkista maku.

Jos haluat suurustaa keiton, lisää suuruste muutama min. ennen kun parsat ovat kypsät. Vegaaniversion saa helposti käyttämällä voin sijaan kasvirasvaa ja korvaamalla smetanan sopivalla kasvirasvavalmisteella.

Tarjosin sienikeittoa raparperibruschettojen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti